Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Στον νεοφερμένο που αναρωτιέται ποιο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει για να μείνει νηφάλιος, λέμε ότι … έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα. Έχετε παραδεχτεί στον εαυτό σας, και τώρα σε άλλους, ότι χρειάζεστε βοήθεια, από την ίδια την πράξη να έρθετε σε μια συνάντηση ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Κ.Α..

Επίσης, αυτή τη στιγμή κάνετε το επόμενο πράγμα για να μείνετε καθαρός. Δεν κάνετε χρήση. Το πρόγραμμά μας είναι μια μέρα τη φορά. Σας προτείνουμε να μην ασχολείστε με το να θέλετε να μείνετε νηφάλιος για το υπόλοιπο της ζωής σας, ή το έτος, ή ακόμα και την εβδομάδα. Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να το σταματήσετε, αφήστε το αύριο να φροντίσει τον εαυτό του. Μόνο για σήμερα, δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση. Αλλά μερικές φορές είναι υπερβολικό για εμάς να περάσει έστω και μια ολόκληρη μέρα χωρίς ναρκωτικά. Είναι εντάξει. Μόνο για τα επόμενα δέκα λεπτά, δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση. Είναι εντάξει να το θέλετε, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε, μόνο για δέκα λεπτά. Μετά από δέκα λεπτά, δείτε πού βρίσκεστε. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν την απλή διαδικασία όσο συχνά χρειάζεται, χρησιμοποιώντας όποιο χρονικό διάστημα αισθάνεστε άνετα. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ!

Στην αδελφότητα των Κ.Α. φίλε, βρίσκεσαι ανάμεσα σε αναρρώσιμους χρήστες κοκαΐνης που ζουν χωρίς ναρκωτικά. Αξιοποίησέ μας! Πάρε αριθμούς τηλεφώνου. Μεταξύ των συναντήσεων μπορεί να μην μπορείς να αποφύγεις την επαφή με ναρκωτικά και ναρκωμανείς. Μερικοί από εμάς δεν είχαμε καθόλου νηφάλιους φίλους όταν μπήκαμε για πρώτη φορά. Έχεις νηφάλιους φίλους τώρα! Όταν αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι ζορίζεσαι, μην περιμένεις, κάλεσε έναν από εμάς. Και μην εκπλαγείς αν κάποιος από εμάς σε καλέσει όταν χρειαστεί βοήθεια.

Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι αποθαρρύνουμε οποιαδήποτε χρήση ουσιών που αλλοιώνουν τον νου, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ και της μαριχουάνας. Είναι κοινή εμπειρία των εξαρτημένων σε αυτό και σε άλλα προγράμματα ότι οποιαδήποτε χρήση ναρκωτικών οδηγεί σε υποτροπή ή υποκατάστατο εθισμό. Εάν είστε εθισμένοι σε άλλη ουσία, καλύτερα να την προσέχετε. Εάν δεν είστε, τότε δεν το χρειάζεστε, οπότε γιατί να το μπερδέψετε. Σας παροτρύνουμε να λάβετε υπόψη αυτή τη σωστή συμβουλή που προέρχεται από την πικρή εμπειρία άλλων εξαρτημένων. Είναι πιθανό να είσαι διαφορετικός;

Νομίζαμε ότι ήμασταν πιο ευτυχισμένοι με την κοκαΐνη μας! Αλλά δεν ήμασταν. Στην αδελφότητα των Κ.Α. μαθαίνουμε να ζούμε έναν νέο τρόπο ζωής. Λέμε ότι είναι ένα πνευματικό αλλά όχι θρησκευτικό πρόγραμμα οι πνευματικές μας αξίες είναι προσιτές στον άθεο καθώς και στον πιστό άθεο.

Εμείς, οι ευγνώμον που είμαστε σε ανάρρωση απο τον εθισμό στην κοκαΐνη σας ζητάμε να ακούσετε προσεκτικά τις ιστορίες μας. Αυτό είναι το κύριο πράγμα: Άκου! Ξέρουμε από πού έρχεστε, γιατί ήμασταν εκεί οι ίδιοι. Ωστόσο, τώρα ζούμε χωρίς ναρκωτικά, και όχι μόνο αυτό αλλά ζούμε ευτυχισμένοι. Οι πιο πολλοί από εμάς πιο ευτυχισμένοι από ό,τι ήμασταν πριν. Λίγοι από εμάς θα ανταλλάσσαμε όλα τα χρόνια της εξάρτησής μας με τους τελευταίους έξι μήνες ή το τελευταίο έτος ζωής του Κ.Α προγράμματος νηφαλιότητας.

Κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολο. Έπρεπε να εγκαταλείψουμε παλιούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς. Έπρεπε να είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε. Αλλά το κάνουμε, με ευγνωμοσύνη, μια μέρα τη φορά.